Hangszertok

Hangszerünk minőségének megőrzéséhez tokra vagy huzatra van szükségünk. A hangszert szállítás és tárolás közben is védeni kell a külső hatásoktól, ilyen lehet a nagy hőmérséklet ingadozás, a páratartalom változás, a por, az esetleges külső behatások. Egy sérült hangszer bizonyos esetekben a legszakszerűbben végzett javítás ellenére sem nyeri vissza eredeti hangminőségét, vagy üzembiztonságát. Ezért kell gondosan kiválasztani a szállítási szokásoknak legmegfelelőbb tokot. Ne az ár alapján döntsünk!

IMG 0337IMG 1242
Hangszertok sokféle anyagból, formában és színben készül. Lehetnek benne vagy rajta hasznos zsebek, rekeszek a kotta vagy a hangszertartozék számára. A hangszertok lehet huzattal egybeépített, vagy anélküli. A nagy hangszerek tokja súlyos, ezért számukra gyártanak a keménytok mellett elegendő biztonságot adó vastagon bélelt huzatot is. A legtöbb hangszertok ma már nem csak kézben vihető, hanem vállon és háton is. Nagyobb hangszerekhez kerekekkel ellátott gurítható tok is készül.
 Az igényesebb huzatok vízállóak.

A legnagyobb biztonságot az üvegszálas és szénszálas (karbon) tokok nyújtják, melyek lényegesen kisebb súlyúak, mint a hagyományos tokok, ami szintén fontos szempont lehet. A tartozékok számára is ugyanúgy készülnek tokok, például: kottaállványhoz, vonóhoz, fúvókához.
Klasszikus és elektromos gitárokhoz választhat tokot többféle kivitelben és színben illetve vastagon bélelt huzatot. A szintetizátorokhoz  pedig szállítóhuzatot.
A Victoria hangszerboltban forgalmazott márkák közül néhány: Gewa, BAM, Roco, Orly, Negri, stb.

Kövess minket Facebookon

Kapcsolat

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 15.
Telefon: +36-1-316-0100
E-mail: info[kukac]victoriamusic.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra (szeptembertől)

Firss nyitvatartás a Facebook oldalon és telefonon is.

Elérhetőségünk

terkep1