Oboa

Hangszerboltunk kezdetben az oboákból nyújtotta a legszélesebb kínálatot. Ma is fontosnak tartjuk, hogy minden jelentős oboa, angolkürt és d’amore készítő cég hangszere – francia, német, japán, angol, stb. – kipróbálható, sőt összehasonlítható legyen a külön próbaszobával rendelkező szaküzletünkben.

A kiválasztásban segít hangszerüzletünk alapítója és vezetője, Kollár Béla, aki a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának oboaművésze. Az ő irányításával készül az oboázás legfontosabb tartozéka, a bel- és külföldön egyaránt nagy sikert arató Victoria nád, - nádanyag és nádkészítő eszköz. Kínálatunkban természetesen más cégek oboanádjait is megtalálja.

Ha hangszerrel vagy náddal kapcsolatban kérdése van, kérdezzen bátran!

Fény utcai hangszerüzletünkben már hangszerjavítással is foglalkozunk.

  Mire lehet még szüksége egy oboistának?

 

  Kinek milyen hangszert ajánlunk?

Az egészen kezdőknek, akik még nagyon fiatalok és picik: Adler oboa, tanuló modell az egyre népszerűbb megoldás! Ébenfából készült, de rövidebb testű; ugyanakkor hangolása olyan, mint a nagy oboáé! Normál oboa náddal fújható! Hangszíne, intonációja kifogástalan. Az átalakított és egyszerűsített mechanikájának köszönhetően a kis kezek könnyen elérik a billentyűket, és így a hangszer súlya lényegesen kisebb lett. A tanulás első egy vagy két évére javasolt.

Zeneiskolásoknak a képen látható cégek tanuló modelljeit. Illetve megbízható, költségkímélő megoldás, pl. a volt NDK-s cégek (Mönnig, Sonora, Hüller) felújított oboái.

Szabadtéren vagy hideg templomban muzsikálóknak, alacsony költségvetésű zeneiskoláknak ABS testű (soha el nem repedő) és ezüstözött billentyűzettel ellátott oboát kínálunk.

Akik esetleg még nem hallottak az oboáról :-)

Az oboa fafúvós hangszer, megszólaltatása egy fúvóka (nád) segítségével történik, amelyet a hangszer felső nyílásába kell helyezni. A hangszer testét különféle anyagból készítik, leggyakrabban grenadill illetve ébenfából. Újabban több cég gyárt műanyag testű oboát is, melynek hangminősége szerényebb, de nem elhanyagolható előnye: nem reped el. Az oboa billentyűzete általában ezüstözött, profibb hangszer esetében aranyozott is lehet. Európában kétféle mechanika használatos: automata és félautomata.

Elnevezése a francia "hautbois" azaz "magas fa" szóból ered. A szimfonikus zenekar az oboa "A" hangjára hangol koncert és próba kezdetén.

Az oboa család hangszerei: oboa, oboa d’amore, angolkürt, bariton oboa.

 

 

Kövess minket Facebookon

Kapcsolat

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 15.
Telefon: +36-1-316-0100
E-mail: info[kukac]victoriamusic.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra (szeptembertől)

Firss nyitvatartás a Facebook oldalon és telefonon is.

Elérhetőségünk

terkep1