Világzene

A világzene gyűjtőnév azokra a zenei stílusokra jellemző, amelyek sem a klasszikus, sem a könnyűzenébe nem illeszthetők be, és akár népzenei eredetűek is lehetnek. Az adott kultúrkör hagyományos zenéje ezekkel a különleges hangszerekkel kel életre. A világzenei hangszerek alkalmasak egy különleges hangulat megteremtésére, zeneterápiás célra, aláfestő vagy kísérő zene megszólaltatására. Ezeknek a hangszereknek eredeténél csak a kinézetük és a hangzásviláguk izgalmasabb.

Különböző méretű és díszítettségű Dél-Amerikából származó esőbot elővarázsolhatja a szemerkélő esőt vagy az őserdei záport. Az óceándob felidézi az óceán morajlását, hullámzást. A különféle dobok megidézik az őserdei szertartások hangulatát: konga, bongó, cajon, darbuka, djemble, csörgők, stb.

A didgeridoo egy igazán egzotikus választás a fúvós hangszerek világában jártas zenészek számára. Megfújása nem egyszerű, de hangja rendkívül egyedi. Megszólaltatásának módja alapján a rézfúvós hangszerek családjába tartozik, függetlenül attól, hogy leggyakrabban fából készül.

A kalimba, más néven hüvelykzongora afrikai eredetű hangszer. Leggyakrabban hangulatkeltésre, zeneterápiás célra használják. A spanyol flamenco hangulatát idézi a kasztanyett.

 

Kövess minket Facebookon

Kapcsolat

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 15.
Telefon: +36-1-316-0100
E-mail: info[kukac]victoriamusic.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra (szeptembertől)

Firss nyitvatartás a Facebook oldalon és telefonon is.

Elérhetőségünk

terkep1