Hárfa

Húsz évvel ezelőtt értékesítettük az első Salvi hárfát. Azóta sok szimfonikus zenekar és művész boldog tulajdonosa a Victoria Music Hangszerszaküzletben vásárolt hárfájának. Két évtizede képviseljük Magyarországon az igen népszerű Salvi és Lyon&Healy modelleket is. Ezen kívül az ismert gyártók: Horngacher, David, Camac,... minden típusát forgalmazzuk.
A Victoria Music Magyarországon az egyetlen olyan szaküzlet ahol mindig található néhány hárfa, így nem csak rendelésre vásárolhat. A választás lehetőségét biztosítjuk és tanácsadással segítjük a megfelelő modell és típus megtalálását.
Hárfakölcsönzési lehetőség!
Kinek milyen hárfát ajánlunk?
„Egy jó hangszerválasztás fél siker a zenetanulás során”

Kezdőknek: Kampós hárfa különféle méretben, minimum 27, de inkább 34 húrral. Létezik ennél kisebb is, 22 húros hárfa, de tanulás céljára ez a típus kevésbé ajánlott. Vevőink leggyakrabban Salvi MIA (34 húr) típust keresik machagóni, natur és fekete színben. Szerényebb modell, de még megfelelő minőségű és a kedvező árfekvésű Harphetto (34 húr) hárfa.
Haladónak és művészeknek kiegészítő hangszerként a pedál hárfa mellé a következő kampós hárfákat ajánljuk: Salvi Titan (38 húr), L&H Troubadour (36 húr) és Prelude (40 húr).

Művészeknek: Pedál- vagy koncert hárfát minden gyártótól, minden típusban, különféle színben, választási lehetőséggel forgalmazunk.

 

 

 

 

 

 

 

Van egy csodálatos hárfám. Mire lehet még szükségem a tökéletes játékhoz?

Egy hárfás számára fontos, hogy elszakadt húrját azonnal pótolhassa lehetőleg ugyanazzal a márkával és típussal. A leggyakrabban használatos Bow Brand hárfa húr és Pirastro hárfa húr teljes választékát raktáron tartjuk. A húr nem csak készletben, oktávonként, hanem darabonként is azonnal megvásárolható.
    •   hárfához (hárfahúr)

A hárfa ősi hangszer, nagyon sok változatát használták a történelem folyamán, majd a XIX. század közepén Sebastian Erard megépítette a hárfa ma is használatos változatát. A hárfa két nagy csoportját különböztetjük meg:

Pedál hárfa: három állású hét pedálja segítségével a húrok feszessége változtatható. Pl. D-Desz-Disz. Így teljes hangterjedelmében kromatikusan megszólaltatható. A pedál hárfa húrjainak száma modelltől függően 40-47. 

Kampós hárfa (más elnevezéssel: kis hárfa, lever harp) mivel pedálja nincs, a húr feszessége a húr felső részén található kis kampó segítségével változtatható. Így a kromatikus játék igen nehézkes, ezért elsősorban az egy hangnemben, a darab folyamán kevés módosított hanggal megírt zenemű szólaltatható meg.
A kampós hárfán a húrok száma modelltől függően 22-40. 
Nagy előnye a pedál hárfával szemben: méretében kisebb, súlyában lényegesen könnyebb, nagyságrenddel kedvezőbb ár. Nemcsak felnőtt művészek muzsikálhatnak rajta, hanem a pici gyerekek is már korán elkezdhetik hárfa tanulmányaikat.

Kövess minket Facebookon

Kapcsolat

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 15.
Telefon: +36-1-316-0100
E-mail: info[kukac]victoriamusic.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra

A koronavírus helyzethez mérten a firss nyitvatartás a Facebook oldalon és telefonon.

Elérhetőségünk

terkep1