Fuvola

Hangszerüzletünk vevői leggyakrabban Yamaha, Trevor James, Muramatsu, Pearl, Hammig márkájú fuvolát keresik. Próbaszobánkban kipróbálhatja, összehasonlíthatja a különféle fuvola modelleket.  Forgalmazunk új és használt hangszert is. A Fény utcai Victoria Music hangszerész műhelyében szakszerű beállítást, javítást végzünk.

Hangszerkölcsönzéssel is foglalkozunk!
Kinek milyen hangszert ajánlunk?
„Egy jó hangszerválasztás fél siker a zenetanulás során.”
Kezdőknek zárt mechanikájú, Yamaha vagy Trevor James fuvola a javaslatunk. Létezik ezeknél szerényebb minőségű, különféle márkanévvel ellátott fuvola is. Kisiskolásoknak, akiknek a karja még nem nőtt meg eléggé, úgynevezett kanyarfejes fuvolával kezdik tanulmányaikat. Haladók és művészek számára inkább a nyitott mechanikájú és esetleg H lábbal is ellátott fuvola az ajánlatunk.
Yamaha és Hammig piccolók a legkeresettebbek.

Mire lehet szüksége egy jó hangszeren kívül?

    •    kotta
    •    kottaállvány, kottapult világítás, kottapult világítás
    •    hangszerállvány
    •    metronóm, hangoló
    •    hangszertok, huzat
    •    hangszerápoló, hangszertisztító
    •    hangszerjavítás a hangszerszaküzlet műhelyében

 

 

A fuvola a szimfonikus zenekar legfürgébb fúvós hangszere, hangszíne változatos, felhangokban gazdag. Zeneiskolákban ez a legkedveltebb fafúvós. Ősi hangszer, régen kizárólag fából készült, sokat tökéletesedett, majd a XIX. században Theobald Böhm fejlesztette ki azt a változatát, mely a későbbiek folyamán lényegét tekintve nem sokat módosult. Ekkor jelent meg a fémtestű fuvola, mely a XX. század második felére általánossá vált. Függetlenül, milyen anyagból készül, a fafúvósok családjának tagja. Az igazán profi hangszereket ezüstből és aranyból is készítik. De nem tűnt el a varázslatos hangszínű fatestű fuvola sem. A fuvola mechanikája lehet zárt vagy nyitott (gyűrűs).
 Hangterjedelme általában egyvonalas C-től indul, de a profi modelleken már alsó H is van, ezt hívjuk H lábas fuvolának.
A fuvola tanítást az első évben fife-val kezdik több helyen. Ez műanyagból készült „mini fuvola”. Teste a furulyához, szájrésze a fuvolához hasonlít.
A fuvola család tagjai még: a piccolo, az alt fuvola és a basszus fuvola.

Kövess minket Facebookon

Kapcsolat

Cím: 1024 Budapest, Fény u. 15.
Telefon: +36-1-316-0100
E-mail: info[kukac]victoriamusic.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra

A koronavírus helyzethez mérten a firss nyitvatartás a Facebook oldalon és telefonon.

Elérhetőségünk

terkep1