Ethno music

A világzene gyűjtőnév azokra a zenei stílusokra jellemző, amelyek sem a klasszikus, sem a könnyűzenébe nem illeszthetők be, és akár népzenei eredetűek is lehetnek. Az adott kultúrkör hagyományos zenéje ezekkel a különleges hangszerekkel kel életre. A világzenei hangszerek alkalmasak egy különleges hangulat megteremtésére, zeneterápiás célra, aláfestő vagy kísérő zene megszólaltatására. Ezeknek a hangszereknek eredeténél csak a kinézetük és a hangzásviláguk izgalmasabb.

Különböző méretű és díszítettségű Dél-Amerikából származó esőbot elővarázsolhatja a szemerkélő esőt vagy az őserdei záport. Az óceándob felidézi az óceán morajlását, hullámzást. A különféle dobok megidézik az őserdei szertartások hangulatát: konga, bongó, cajon, darbuka, djemble, csörgők, stb.

A didgeridoo egy igazán egzotikus választás a fúvós hangszerek világában jártas zenészek számára. Megfújása nem egyszerű, de hangja rendkívül egyedi. Megszólaltatásának módja alapján a rézfúvós hangszerek családjába tartozik, függetlenül attól, hogy leggyakrabban fából készül.

A kalimba, más néven hüvelykzongora afrikai eredetű hangszer. Leggyakrabban hangulatkeltésre, zeneterápiás célra használják. A spanyol flamenco hangulatát idézi a kasztanyett.

 

Follow Us

Contact

Address: H-1024 Budapest, Fény u. 15.
Phone/Fax: +36-1-316-0100
E-mail: info[at]victoriamusic.hu
Opening time:
Monday-Friday: 10-18 hours
(Saturday: 10-13 hours)
In summer is close on Saturdays until 18.Aug.!

AUGUST 15-26: CLOSED

Contact Us

terkep1