Concert pianos

 

A zongora a legelterjedtebb hangszer a világon. Legtöbben zongorával kezdik zenei tanulmányaikat, de bármilyen más hangszeren tanulnak is, zongorázni kötelező, mivel a többszólamú és az akkordikus hallás csak billentyűs hangszeres játékkal fejlődhet ki. Évszázadok óta a legtöbb művet erre a hangszerre komponálják. A zongora kistestvére a pianínó, amely kisebb helyet igényel a lakásban, ugyanakkor a billentyűk száma és nagysága azonos a nagyzongoráéval. Billentése és hangzása hasonló. A hagyományos akusztikus zongorát, pianínót egyre gyakrabban helyettesítik digitális (elektromos) zongorával. Sok előnyös tulajdonsága mellett a klasszikus zenében mégsem helyettesítheti teljes körűen.

 

A cégünk a Yamaha hangversenyzongorák és pianínók márkaképviselete. Több nagyhírű zenei intézmény is a Victoria Music Hangszerszaküzletben vásárolt zongorákat használja. Ezen a márkán felül egyéb ismert zongorakészítők hangszereit is forgalmazzuk pl. August Förster, Petrof.

Fény utcai hangszerboltunkban a billentyűs hangszerek családjához tartozó más hangszereket is forgalmazunk nagy múltú világhírű gyártóktól (Neupert, Bizzi, Schiedmayer, stb). Például csembaló, cseleszta, spinét, elektromos templomi orgona. 

 roland c 30 dig. csembaló

 

Egy zongorista nem nélkülözheti a következőket:
    •    kotta, kottavilágítás
    •    zongora pad vagy zongoraszék
    •    metronóm
    •    zongoraláb alátét
    •    billentyű takaró, porvédő
    •    aki maga hangolja a hangszerét: hangolókulcs

Follow Us

Contact

Address: H-1024 Budapest, Fény u. 15.
Phone: +36-1-316-0100
E-mail: info[at]victoriamusic.hu
Opening time: (COVID-19!)
Monday-Friday: 10-18 hours
Saturday: 10-13 hours
Only Monday-Friday: 10-15 hours, from 2020.03.20.

Contact Us

terkep1