Hangtechnika

Hangfelvétel készítésére vagy a zenei hangok felerősítésére szolgáló eszközök: mikrofon, erősítő, hangfal, keverőpult, hangkártya, effekt, pedál, kontroller és nélkülözhetetlenek az ezeket összekötő kábelek.

Mikrofon vásárlásakor meg kell határozni, milyen célra kívánjuk használni. Beszédet, éneket vagy hangszert kell kihangosítani, szabadtéren vagy zárt helyen. Zenei felvételek készítéshez nélkülözhetetlen a mikrofon. Felépítésük szerint megkülönböztetünk kondenzátor mikrofont és dinamikus mikrofont (kevésbé érzékeny), valamint lehet vezetékes vagy vezeték nélküli a mikrofon. Üzletünkben többek között Shure, Superlux, Soundking, Lewitz, Behringer mikrofonokat forgalmazunk.

A célnak megfelelő fejhallgató és fülhallgató kiválasztása is külön figyelmet igényel. Digitális zongorához és elektromos dobhoz is megfelelő fejhallgatót kell választani.

 

Az erősítő (hangerősítő) a bemeneti jelet változatlan alakban, de magasabb energiával bocsátja ki, magyarul kihangosítja az aktuális játékunkat. Az erősítők fő csoportjai: a tranzisztoros erősítő és a csöves erősítő. Legkorszerűbb a modellezős erősítő. A gitárerősítő, akusztikus erősítő, basszuserősítők fő gyártói: Cort, Ibanez, Marshall, Laney, stb. Az erősítő nem szólaltatja meg a hangot, hanem csak erősíti azt. Egyre népszerűbbek az akkumulátorral működő erősítők (Vox).

A felerősített hangok megszólaltatásához szükséges az erősítőhöz csatlakoztatott megfelelő hangfal/hangláda. Mi a különbség az aktív és passzív hangfal között? Az aktív hangfalban benne van az erősítő, míg a passzív eszköznél külön erősítőre van szükség.

Az egybeépített erősítőt és hangszórót nevezzük kombónak, melyen hangszínszabályozók és effektek is találhatók. Általában 7-50 W teljesítményűek a kombók.

keverőpult (analóg, digitális, DJ keverő) a hangtechnikai rendszerek egyik alapvető egysége. Feladata a beérkező jelek összekeverése egy; sztereó csatornák esetben két jellé. Jelenleg megtalálható Yamaha és Numark Serato DJ kontroller.

A MIDI billentyűzet megteremti a szintetizátor és az egyéb stúdióeszközök összekötésének lehetőségét. Hangot nem ad, csak jeleket. Digitális adatfolyamot továbbít a számítógépre, ahol szerkeszthetjük a hangokat. Alkalmazási területét nézve egy szintetizátor használható MIDI-ként, de fordítva nem. Fontos a megfelelő, hozzátartozó MIDI kábel! Roland, Korg billentyűzeteket értékesítünk a leggyakrabban.

 

Partnereink - forgalmazott márkáink

  • Gitár
  • Fúvós
  • Zongora
  • Hárfa
  • Vonós
  • Ütős
  • Nád
  • Kiegészítők

Follow Us

Contact

Address: H-1024 Budapest, Fény u. 15.
Phone/Fax: +36-1-316-0100
E-mail: info[at]victoriamusic.hu
Opening time:
Monday-Friday: 10-18 hours
(Saturday: 10-13 hours)
In summer is close on Saturdays until 18.Aug.!

AUGUST 15-26: CLOSED

Contact Us

terkep1